Руладини от смляно месо: Петъчна рецепта на Ямболската гимназия по туризъм

NetNews

В очакванена поредните януарски празници – Антоновден и Атанасовден, едно интересно предложение в „Петъчна рецепта на Ямболската гимназия по туризъм” – Руладини от смляно месо. Както вече знаете, в рубриката представяме как се приготвят ястия по рецепта, проверена и препоръчана от ПГТ „Алеко Константинов” – Ямбол. Преподаватели и ученици споделят професионалните си познания в кулинарното изкуство. Настоящата рецепта е многократно изпитвана в часовете по практика на учениците от специалност „Кетъринг.

Руладини от смляно месо

Необходими продукти:

1.кайма смес – 600 – 700 гр.

2.хляб

3. черен пипер

4. Лук

5. яйца – 1 -2 бр.

6. За плънката – шунка, гъби, кисели краставички

Приготвяне:

Към каймата се прибавят ситно нарязан лук, накиснат и изцеден хляб, черен пипер, сол. Сместа се омесва много добре и се разпределя на 4 части. Всяка от тях се оформя като шницел, върху който се поставя плънка от бъркани яйца, дребно нарязана шунка, краставички и задушени в масло нарязани гъби.

Увива се на руладини, като краищата се подгъват. Нареждат се в намазана с масло тава с крищата надолу. Заливат се със загрята мазнина и се слагат във фурната.

При поднасяне се гарнират с картофено пюре и задушени моркови.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

US посолството: Не сме повдигали въпроси за "македонско малцинство"

Снимка: архив, БГНЕС Съединените щати подкрепят усилията на правителствата на България и Република Северна Македония да работят заедно, съвместно с ЕС, за разрешаване на двустранните проблеми. Това заявиха за БНТ в писмен отговор от Посолството на САЩ в София. Още по темата 14 яну 2022 11:38 71 13 яну 2022 […]