Руладини от смляно месо
Необходими продукти:
1.кайма смес – 600 – 700 гр.
2.хляб
3. черен пипер
4. Лук
5. яйца – 1 -2 бр.
6. За плънката – шунка, гъби, кисели краставички
Приготвяне:
Към каймата се прибавят ситно нарязан лук, накиснат и изцеден хляб, черен пипер, сол. Сместа се омесва много добре и се разпределя на 4 части. Всяка от тях се оформя като шницел, върху който се поставя плънка от бъркани яйца, дребно нарязана шунка, краставички и задушени в масло нарязани гъби.
Увива се на руладини, като краищата се подгъват. Нареждат се в намазана с масло тава с крищата надолу. Заливат се със загрята мазнина и се слагат във фурната.
При поднасяне се гарнират с картофено пюре и задушени моркови.