Румен Петков: За премиера г-н Брендо е сподвижник

NetNews

Председателят на ПП АБВ Румен Петков повдигна отново темата за съдбата на Евелин Банев-Брендо. Кокаиновият крал, който бе арестуван на 6 септември миналата година в Киев, има присъди в три държави – в Румъния е осъден на 10 г. за наркотрафик, а в Италия на 20 г., а у нас – от 6 г. за пране на пари.

Брендо обаче бе пуснат на свобода от Апелативния съд в Киев, а с днешна дата точното му местонахождение е мистерия. Мотивът на съдия Иван Рибак да освободи Банев бе, че междувременно е станал украински гражданин и според местното законодателство не може да бъде екстрадиран.

Миналия месец Румен Петков съобщи, че ще осведоми Европейски съюз за това, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е дал украинско поданство на Банев. „Г-н Зеленски се оказа укривател на господин Брендо. Европа подготвена ли е да одобри за член такава страна?“, попита тогава лидерът на АБВ.

Сега той отново повдига въпроса, тъй като в сряда премиерът Кирил Петков ще носи лично до Украйна каските и жилетките – помощ от България.

Ето как Румен Петков коментира предстоящата визита на министър-председателя, посещението на министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба у нас, и мястото на Брендо в отношенията между двете страни:

„Безчовечие и безродственост, облечени във власт. Министър Кулеба изкара близо седмица в София. Наруга Парламента, наруга институциите, раздаде ни оценки и през цялото това време не пожела да види украинско дете, украинска майка и украинско семейство. Защото Зеленски и шайката му никога не са се интересували от живота и здравето на украинците.

Зеленски поиска 7 милиарда месечно, а Кулеба поиска оръжие. За тях род, Родина, сънародници са празни от съдържание понятия. За тях украинците са жив щит за защита на чужди интереси.

Въпросът е, защо българите не поискахме гаранции за живота и здравето на нашите моряци.

Да се замислим, накъде вървим и да се замислим, кого браним – тези, които не се интересуват от собствения си народ. Даваме им трибуна да ругаят българските институции. За тях животът на българските моряци не просто няма стойност, а е въпрос на спекула.

Институциите ни мълчат по големи български въпроси.

1. Евакуацията на екипажа на кораба „Рожен“. Украйна ще предложи на нашите моряци да бъдат евакуирани по суша, без телефони (за да не могат да снимат украинските безчинства), и с декларация, че всичко това се извършва по тяхно решение, тяхна воля и на тяхна отговорност. Национално предателство.

2. Никой не попита за съдбата на, уважавания от всички ни украинец, г-н Брендо – човек, който тровеше българите, а и не само, с наркотици.

Премиерът и президентът да излязат и да кажат – не ни интересуват гражданите, които г-н Брендо е тровил с наркотици. Или да кажат – издънихме се, извинете.

Премиерът го разбирам – за него г-н Брендо е сподвижник и възможен дистрибутор на министъра на културата (вероятно не само на него). Не разбирам президента.

Българите трябва да се борим най-вече за България. Разбира се, както е видно, може и да подкрепим тези, които подкрепят г-н Брендо и негови съмишленици“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Акциите на "Туитър" скочиха

Акциите на социалната мрежа „Туитър“ (Twitter) скочиха с над 5 на сто в предборсовата търговия днес, след като се появиха информации, че компанията се доближава към сделка с Илон Мъск, която може да бъде обявена още днес, предаде Си Ен Би Си. По-рано този месец Мъск предложи да купи „Туитър“ […]