Румен Радев и Йотова се заклеват отново в сряда

NetNews
Румен Радев и Йотова се заклеват отново в сряда

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На тържествена церемония от 10.00 часа на 19 януари, сряда, президентът и вицепрезидентът на Република България Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва за втория си мандат пред Народното събрание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
В рамките на церемонията ще бъде прочетено решението, с което ЦИК обявява Румен Радев и Илияна Йотова за избрани за президент и вицепрезидент на България. След това двамата ще положат клетва пред Народното събрание да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа. Президентът Радев ще направи обръщение към народа и Народното събрание. Церемонията ще се предава пряко по Българската национална телевизия и Българското национално радио.

На церемонията са поканени министър-председателят Кирил Петков, Министерският съвет, членовете на Конституционния съд, представители на дипломатическия корпус, на регистрираните в България вероизповедания, на държавни институции, предишни президенти на Република България и председатели на Народното събрание. Представителна гвардейска рота ще посрещне официалните лица пред централния вход на парламента.

 След церемонията в Народното събрание Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит ще посрещне в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и ще отслужи тържествен молебен по повод предстоящото им встъпване в длъжност.
 
Негово Светейшество ще поздрави държавния глава и с архипастирско слово с благопожелания за Божията благодатна подкрепа за мирно и плодотворно служение на българския народ. За втори път българският патриарх Неофит лично ще отслужи молебен и ще благослови президента Радев за успешен мандат като държавен глава.
 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нов вид измама по телефона: Звъни мним банков служител

Снимка: Pixabay За нов вид телефонна измама предупреди Столичната дирекция на вътрешните работи. „Бъдете особено бдителни и внимателни при получаване на телефонно обаждане , в което ви се представят за банков служител“, апелира полицията. „В последните месеци са регистрирани множество сигнали от граждани за измами и опити за измамни схеми […]