Румен Радев: Много въпроси остават без отговор

NetNews

В хода на консултациите има рационални предложения и решения, както и много въпроси без отговор, затова и дебатите ни продължават. Това каза президентът Румен Радев по време на среща с представители на извънпарламентарната политическа партия ПП „Възраждане“, като част от поредицата консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот, предаде Агенция „Фокус“.

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов посочи, че президентската институция не само на думи, а и на дела олицетворява единството на нацията и признава ролята и пъстротата на политическия спектър в България.

„Искаме да заявим, че за нас датата на изборите трябва да е 28 март. Смятаме, че на този управляващ режим не трябва да се дава нито ден повече управление и колкото по-бързо се стигне до избори, ще можем да преминем към промяната към по-добро. Ние говорим за режим, не за управление. В България демокрацията се изроди и управленският модел вече не може да претендира за представителност“, посочи той.

Според него предизборната кампания трябва да протече с възможно най-малко ограничения, като в същото време на първо място да са здравето и животът на българите. Костадинов отчете като недостатък, че няма държавен орган, който да верифицира проучванията на социологическите агенции.

„Социологическите агенции по време на кампании, пък и в подготовката на самите кампании си позволяват да излизат с най-различни проучвания, които понякога имат огромни разминавания“, допълни лидерът на ПП “Възраждане“.

Според него Изборният кодекс трябва да търпи промени в частта си за политическата реклама по време на кампанията. „Това е законна форма за сегрегация на политическите субекти. Имаме предвид, че по време на избори, ако не си платиш, никой не може да те отразява. В закона са предвидени възможности, но те са изключително символични и касаят само и единствено обществените медии: БНР и БНТ. Считаме, че това, което важи за БНР и БНТ, трябва да важи и за другите национални медии, най-малкото за другите две национални телевизии, както и за големите национални радиомрежи“, посочи Костадин Костадинов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шефът на КАТ: По-неопитните шофьори да не пътуват!

Заради влошаването на времето допълнителни екипи на пътната полиция дежурят в цялата страна. Те следят подготвени ли са превозните средства за шофиране в зимни условия, предава bTV. А до 13 януари тече и акция, свързана с нарушенията в и извън населените места – отнето предимство на пешеходците, несъобразена скорост, както […]