Румен Христов, ГЕРБ-СДС: Не стои на дневен ред коалиция с ДПС, а по-скоро с патриотите

NetNews

"Никога не е стояла идеята да имаме самостоятелна парламентарна група, ние сме коалиция ГЕРБ-СДС. Стимулираме преференциалното гласуване". Това заяви пред "Нова телевизия" лидерът на СДС Румен Христов.

"Към 8500 са членовете на СДС, но електоралната подкрепа е около 102-103 000 гласа. Най-важната задача е да се представим по добър начин. Нямам съмнение, че ще бъдем първа политическа сила. Искаме да направим по-голяма разлика с втория – вероятно БСП. Така и ще имаме по-лесен начин са сформиране на коалиция – двупартийна", сподели той.

По думите му ще се водят преговори за участие в изпълнителната власт на базата на това какво СДС са допринесли за коалицията.

Според него приемането ни в Еврозоната значи достъп до кредити с по-ниска лихва и спестяване на средства, които се харчат при смяната на валутата.

"България е с над 65 % обмен с ЕС. Няма основание да се притесняваме инфлация, българите ще спестят повече от 1 млрд. от валутни курсове и разлики", коментира гостът.

"ДБ не е вече дясна – има „Да, България“ и „Зелени“, както и смачкано ДСБ. От друга страна те на втория тур на местните избори подкрепиха Мая Манолова. Те получиха подкрепа от БСП за общинските си кметове. Не изключваме водене на разговори с тях при постигане на компромис. Не стои на дневен ред коалиция с ДПС, а по-скоро с патриотите", обяви Христов.

Лидерът на СДС смята, че по-малка намеса от държавата в бизнеса и в икономиката ще донесе икономически растеж с 5-6 % след пандемията.

А една от целите на партията му е втората година майките да получават 80 % от осигурителния си доход за последните 24 месеца.

Мнението на Христов е, че коалицията ГЕРБ-СДС ще се бори за 95-100 мандата.

"Ако пикът предстои, редно е удължение на частничния локдаун и ограничение за учениците", завърши той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Още една ваксина! Препаратът на "Джонсън енд Джонсън" идва в Европа на 19 април

Доставките за ЕС на ваксината срещу коновируса на американската фармацевтична компания "Джонсън енд Джонсън" ще започнат от 19 април. Това съобщи компанията пред Франс прес. Ваксината получи в средата на март зелена светлина от Европейската агенция за лекарствата. Така ЕС разполага с четири одобрени ваксини – тези на "Пфайзер/Бионтех", "Модерна", […]