Румяна Коларова: Кметът на Бургас има шанс срещу Радев

NetNews

Личният конфликт между дейците на Съединението е изключително голям. Днешната българска политика влезе в един капан – капанът на Facebook, единственото, което прави Facebook, е да мрази, там ескалира омразата. Това, което виждам, не само в днешния ден, не само в парламента, е логиката на Facebook – силата е в омрaзата, но такова нещо политика не прави.

Това заяви в "Денят ON AIR" политологът проф. Румяна Коларова.

"Виждаме, че се стигна до противопоставяне, което бележи следващия връх от поредица на сблъсъци между Радев и Борисов. Все още няма по какво да се отсъди българските граждани дали заемат едната или другата позиция", смята социологът Добромир Живков.

Според проф. Коларова българският народ не може да избере – едното или другото.

"Той показа, че гласува и за двете. Вместо да се мисли за партийна коалиция, се мисли за надпартийно правителство и ни се дава за пример служебен кабинет, на какво отгоре? Това е глупост- пред избор за втори мандат да ерозираш партията, която те е подкрепила. Това е некоректно към партията, която ти е дала възможност да влезеш в политиката. Президентът трябва да даде възможност на всяка партия", категорична е тя.

"Това правителство успя да постигна много добър баланс, да застане добре в средата. Успя да изиграе тази балансираща роля. Няма да има партия, която няма да бъде засегната", посочи Живков.

"Всички протестни партии ще бъдат засегнати. Той избра експерти, никой от тях нямаше политическа биография. Когато слагаш едни хора като експерти, а накрая казваш, че постигаш политически баланс, е не може. Цялата власт е в ръцете на Радев. Как ще събереш заедно партии, които не се понасят, тези партии как ще работят за един човек, ми няма как", допълни Коларова.

Гостите на Ганиела Ангелова коментираха и избори 2 в 1.

"По-добрият сценарии е заради повишената избирателна активност. Моля, аз искам да играя чисто, искам да има редовен кабинет, който да организира избори, това е неговия( на президента) подтекст", отбеляза Живков.

Според политологът, Радев не е обединител.

"Омразата, която той сее, пожъна пълно неразбирателство. Ако президентската администрация организира избори, това означава, че всички, онези които мразят властта, могат да не гласуват срещу Радев, но няма да гласува изобщо, защото ще им е неприятно", посочи проф. Коларова.

Те обсъдиха и вариантите за кандидати за президент от други политически партии.

"Не се намира фигура, която да има шанс. Да не гледаме само омразата от страна на г-н Радев, от Борисов виждаме не любов. Според мен много повече негативно говорене имаме от Борисов към Радев", смята Живков.

"Чичо Митко – кметът на Бургас, има голям шанс, той е истински политик. Те ГЕРБ имат фигури, но не мисля, че която и да е партия ще извадят кандидат 1 месец и 1 седмица преди изборите", поясни Румяна Коларова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Божанков: Три партии унищожиха мандата

Партиите са като луд с картечница, стрелят по всичките си партньори. Предложихме извънредни заседания за приемане на бюджета. Това каза депутатът от БСП Явор Божанков пред NOVA. "Трябва бързо и стегнато да се направи актуализацията, и да върнем по-рано мандата, за да не бъдем обвинени, че го ползваме за определена […]