Русия губи войната срещу Украйна и преминава към фаза на терор

NetNews

Руснаците не разбират, че войната по принцип е загубена и те няма да могат да победят Украйна. И ръководството на Руската федерация, което не е в състояние да направи нищо, премина към фазата на терора.

Това мнение изрази капитанът първи ранг на ВМС на САЩ Хари Табах в ефира на телевизионния канал „Новый мир“, предаде агенция УНИАН. Русия всекидневно продължава да атакува умишлено цивилни граждани и жилищни сгради в Украйна.

Табах отбеляза, че руснаците „тепърва започват да хвърлят ракети, да взривяват, да извършват саботаж, дезинформация, и да тероризират населението“. Военният припомни, че войната в Украйна е започнала по една причина, но днес Кремъл назовава съвсем други цели. „Русия ще разбере, че не може да завладее Украйна, не може да я окупира, не може да я унищожи“, посочи американският военен експерт.

„Те просто искат хаос тук, хората да са недоволни, да има бежанци, хората да се карат помежду си, да обвиняват властта, че не може да ги защити. А ракетите падат, умират деца“, каза Табах. Според него руснаците не разбират, че това само обединява украинците и ги озлобява още повече срещу руския диктатор Владимир Путин. Той обвини западните страни, че са много бавни в предоставянето на оръжията, от които Украйна се нуждае в този момент. На 24 февруари руската армия започна пълномащабна война срещу Украйна, която продължава и до днес.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Над месец търсят причините за мъртвата риба в "Студен кладенец"

Мъртва риба изпълни язовир Студен кладенец. Повече от месец институциите търсят причините за това. Вече няколко пъти са взимани проби от водата. Областния управител на Кърджали са сезирани всички органи, които имат отношение към проблема, съобщи NOVA NEWS. „Поддържаме постоянен контрол с РИОСВ-Хасково и БАБХ. В понеделник най-късно трябва да […]