Русия замрази банковите сметки на „Свободна Европа“

NetNews

Офисът в Москва на Радио „Свободна Европа“/ Радио „Свобода“ стана обект на съдебно преследване. Снощи беше съобщено, че руски съдебни пристави са влезли там и са уведомили медията за започнало производство за неплатени глоби, предаде Асошиейтед прес.

Директорът на Радио „Свобода“ Джейми Флай каза, че сметките на медията са замразени от вчера, а действията на руските власти са знак за ескалация в кампанията за изгонването ѝ от страната, съобщи БНР.

„Радио „Свобода“ ще продължи да се бори с тези отчаяни опити на Кремъл да се цензурират неудобни истини“, заяви Джейми Флай и добави, че те „няма да заглушат гласа на радиото с груби методи и то няма да изостави руските си слушатели“.

От американския Държавен департамент изразиха дълбоко безпокойство. Дойче веле цитира говорителя Джалинда Портър, която вижда пореден опит на руските власти да потиснат независимите медии и да лишат руския народ от достъп до обективни новини.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кольовски: Герберите са в паника, помнят ли как Главатаря назначаваше?!

Някой има ли спомен за времената, когато Главатаря на ГЕРБопитеците назначаваше министрите и началниците на агенции да са му задавани въпроси кой, как и защо му ги е препоръчал, или как си ги е избирал? И защо сега служебният премиер и министрите му трябва да отговарят на такива, меко казано, […]