Русия: Издирват се двама сътрудници на Навални

NetNews

Двама сътрудници на намиращия се в затвора опозиционен лидер Алексей Навални са включени в списък с издирвани лица на руското вътрешно министерство, предаде ДПА.

Предполага се, Георгий Албуров и Вячеслав Гимади вече се намират в чужбина. Албуров се счита за близък сътрудник на Навални и се предполага, че има пряко участие в заснемането на многобройни видеа с разследвания на организацията на Навални, посветени на корупцията сред високопоставени руски политици и длъжностни лица.

Гимади е работел като адвокат на организацията на Навални „Фонд за борба с корупцията“ (ФБК), която Русия миналата година класифицира като екстремистка и забрани, след като в началото на миналата година Навални се завърна в Русия. Опозиционерът се възстановяваше в Германия от опит отравяне, за който мнозина вярват, че е извършен от приближени на президента Владимир Путин.

Срещу много членове на ФБК са заведени съдебни процедури.

След завръщането си в Русия Навални беше осъден на две години затвор по обвинение в нарушаване на стара условна присъда. През март той получи още девет години затвор по обвинения в измама и неуважение към съда, предаде БТА.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Проф. Панов: Посягайки на академичната автономия, ще създадат само хаос (ВИДЕО)

В бюджета за 2022 г. освен субсидията за ВУЗ-овете по Закона за висшите училище бяха предвидени 20 млн. лева дофинансиране. Те се отпускат при условие – то е университетите да приведат собствените си правилници за атестиране на преподавателите съгласно методика, която ще определи критериите и показателите за атестиране на университетските […]