Русия изпрати още войници в Армения

NetNews

Русия изпрати допълнителни подкрепления, за да подсили своя контингент за гранична охрана в Армения и за за да обезпечи изпълнението на споразумението с Азербайджан за Нагорни Карабах, съобщи директорът на руската Федерална служба за сигурност, Александър Бортников, цитиран от "Ройтерс".

Разполагането на силите е извършено по молба на Армения, за да се поддържа мира в Нагорни Карабах, каза директорът на службата във видеоразговор с руския президент Владимир Путин, предаде БНР.

Мисията включва 188 военнослужещи и военна техника. Руски контингент за гранична охрана е разположен в Армения след разпада на Съветския съюз, съгласно клаузите на договор от 1992 г. между двете страни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бременна с коронавирус обикаля с часове болници във Варна

В опит да прецизират текстовете за болнично лечение на пациенти с коронавирус, депутатите промениха на първо четене Закона за здравето. Опозицията обаче обяви, че държавата абдикира, защото болничното лечение вече няма да е задължително. Виктория от Варна е бременна в деветия месец. От понеделник е положителна за COVID-19. "Много кашлям, […]