Русия налага контрасанкции на 31 енергийни компании

NetNews

Руското правителство е одобрило списъка на юридическите лица, на които се налагат контрасанкции, предаде ТАСС. Постановлението на кабинета на министрите беше публикувано днес на официалния портал за юридическа информация, съобщи БТА.

В списъка влизат 31 организации от Германия, Франция и други европейски страни, както и компании от САЩ и Сингапур. Контрасанкциите засягат и клонове на „Газпром Германия“, които вече не са собственост на „Газпром“, както и „ЮРоПол ГАЗ“- EuRoPol GAZ (съвместно предприятие на „Газпром“ и Полската нефтена и газова компания (PGNiG), която притежава полския участък от газопровода „Ямал – Европа“), предаде Ройтерс.

От документа следва, че с тези компании вече не могат да се извършват редица операции, като например да се сключват сделки в тяхна полза. Освен това се забраняват платежни операции и операции с ценни книжа с тяхно участие или в тяхна полза. Отнема се и правото на плавателни съдове на компаниите в списъка да влизат в руски пристанища.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Илиян Василев: Асен Василев се бил разбрал с рафинерията. Нали знаете какво значи да се разбереш с "Лукойл"?!

Има устойчиви стереотипи на пропагандата, това е само пропаганда. Дали ще бъде руски газ, не се гледа произходът, а се гледат параметрите. Важни са градусите, дали е кисел, сладък или дали има съответното съдържание на сяра, ако тези параметри са допустими, може и от Нова Зеландия да идва петролът. Нинова […]