Русия никога няма да се съгласи на това

NetNews

Лидерите на страните от G7 се съгласиха да предприемат мерки за осигуряване на непрекъснати доставки на енергия и намаляване на увеличението на цените. В заключителното комюнике на срещата на върха на G7 (Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония), която приключи на 28 юни в баварския замък Елмау, се казва, че G7 възнамерява да предприеме мерки за намаляване на повишаване на цените на енергийните носители, включително чрез определяне на пределни цени за доставки.

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви по-рано, че САЩ се интересуват руският петрол да продължи да навлиза на световните пазари, но на принудително намалени цени.

В ефира на радио Sputnik икономистът, преподавателят в Руската президентска академия за национално стопанство и публична администрация Владислав Гинко коментира плановете на лидерите на страните от G7. „Това са част от техните несбъднати и неосъществими мечти – западните страни да получават природен газ и петрол на цени, които ги устройват, т.е. възможно най-евтино. Това е неоколониална мечта на някои политици. Сега продавачът предлага стоката си и определя цената, с която купувачът е съгласен или не е съгласен. И така, че цената да се диктува от купувача – това е извън нормалната търговска логика“, отбеляза икономистът.

Русия никога няма да се съгласи на подобни условия, убеден е той. „Те (лидерите на страните от G7) биха искали ресурси да идват от Русия на цена, която ги устройва, и биха препродали тези ресурси на собственото си население многократно по-скъпо. Ясно е, че тази тяхна мечта никога няма да се сбъдне. Вярно, защото никога няма да се съгласим на такива условия“, категоричен е Владислав Гинко.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

НАСА изстреля миниспътник до Луната

НАСА изстреля в Космоса наноспътник, който е по-голям от микровълнова фурна и е част от знакова мисия за пращане на хора на Луната, съобщи АФП, цитира БТА. Ракетата, носеща малкия модул „CAPSTONE“, стартира успешно от източната част на полуостров Махия в Нова Зеландия с оглушителен взрив и огнена вълна. „Имаме […]