Русия обмисля създаването на ново детско движение по случай знакова годишнина

NetNews

Руските власти обмислят създаването на ново детско движение, предаде ДПА.

Планира се в четвъртък да бъде одобрен закон за създаването на новата организация, предаде руската информационна агенция РБК. Според информацията на руската медия членството в нея ще е доброволно.

Ако законът бъде одобрен в четвъртък, приемането му ще бъде знаково, тъй като тогава се навършват 100 години от създаването на пионерското движение през 1922 г.

През 70-те години на миналия век детската организация се разраства и обхваща 25 милиона деца, които са изпращани в почивни бази и лагери из целия СССР.

Пионерската организация се разпада след краха на Съветския съюз и за известен период дори е забранена. След това има няколко половинчати опити за съживяването ѝ, отбелязва ДПА.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Пускат нов мощен атомен ледоразбивач в Арктика

В Балтийската корабостроителница в Санкт Петербург завършва строителството на новия атомен ледоразбивач „Урал“, който е третият от серията 22220. В момента над изграждането на кораба паралелно работят около 1500 специалисти. Готовността му е над 85% и той скоро ще започне работа в Арктика, за да осигурява целогодишно преминаване на плавателни […]