Русия отхвърли обвиненията: Байдън говори погрешно!

NetNews

Русия отхвърли обвиненията на американския президент Байдън. Говорителят на Путин констатира, че Съединените щати не са партньори, а противници на Русия.

Очаквано, Клемъл реагира на обвиненията на американския президент.

"Със съжаления трябва да отбележим, че Съединените щати не са партньори, а противници на Русия", коментира говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Какво още каза той, чуйте от Весела Владкова.

Че Русия има само ядрени оръжия и петрол е напълно невярно твърдение, което показва, че Белият дом не познава страната, заяви Песков. Според него изказването на Джо Байдън е целяло просто да направи впечатление и не отговаря на истината.

"Изявленията на Байдън са по същество погрешни. Очевидно е, че американският президент озвучава посланията, които се подготвят от неговия апарат. Да, Русия е най-голямата ядрена сила и да, това е страна с доста голям сектор на нефт и газ. Но да се каже, че Русия няма нищо друго, е фундаментално погрешно", каза говорителят на Кремъл.

"Едва ли САЩ могат да бъдат наречени партньори. По-скоро те са ни противник“, допълни Дмитрий Песков. И изрази съжаление, че досега няма сигнали за партньорство, въпреки че руският президент Владимир Путин многократно е демонстрирал воля за нормализиране на отношенията.

Според прессекретаря на президента няма нужда от излишни илюзии за започналите в Женева преговори за контрола върху ядрените оръжия. Като единствено положително Песков открои разбирането за необходимост от контакти по киберсигурността и стратегическата стабилност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Няколко пъти пламъците застрашиха къщите край Твърдица

Огнената стихия над Твърдица продължава второ денонощие. Големият горски пожар погълна над 550 декара борова гора и към момента не е овладян. На места огнищата бяха локализирани, но на други – високите температури ги възпламениха отново. Истинска битка с огъня водят десетки огнеборци, горски и доброволци. Някои от тях са […]