Русия пита Запада за медиите в Украйна

NetNews

Западът реално подкрепи затварянето на опозиционни канали в Украйна. Това обяви руският дипломат Максим Буякевич, цитиран от РИА Новости.

Украинското правителство спря правата на няколко телевизионни канала. Медиите са свързани с опозиционните групи в страната.

Обяснява се, че решението е взето, заради пускане на подвеждаща информация. Дипломатът смятат, че с тишината по случая, Западът противоречи на своите твърдения.

Според него реално се въвежда цензура върху руските новинарски ресурси, както и върху неудобни такива. Припомня се, че украинските канали не са руска собственост, а са представяли гледна точка, която е различна от тази на украинското правителство.

Буякевич смята, че така реално се противоречи на интересите на Запада. Реално имаме информационен конфликт срещу всяка медия, която не отговаря на западните идеи.

Според него това сваля маската на западната позиция за медийната свобода.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Защо в Израел изхвърлят ваксина

Огромна палатка е разпъната в центъра на Тел Авив от началото на годината. Допреди няколко седмици пред нея имаше голям наплив. Но този следобед пред палатката рядко се събират повече от десет човека. Израел си е поставил за цел да ваксинира по 200 000 души на ден. Към момента обаче […]