Русия предаде на Украйна проектодокумент с ясни формулировки и очаква отговор

NetNews

Русия предаде на Украйна проектодокумент с ясни формулировки и очаква отговор. Това заяви прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, пише ТАСС

„Президентът каза, че украинската страна непрекъснато се отклонява от по-рано дадените споразумения, отклонява се от думите си. Това има много лоши последици по отношение на ефективността на преговорите. В момента нашият проектодокумент е предаден на украинската страна, той включва отработени абсолютно ясни формулировки. Топката е на тяхна страна, чакаме отговор“, каза Песков.

Той също така отбеляза, че времето за отговор зависи от Киев. „Неколкократно сме казвали, че динамиката на работата на украинската страна оставя да се желае , разбира се, най-доброто, следователно украинците не проявяват голяма склонност към активизиране на преговорния процес“, каза Песков.

Коментирайки изявлението на израелския посланик в Москва Александър Бен Цви за готовността на Йерусалим да приеме възможна среща между Путин и Зеленски, говорителят на Кремъл отбеляза, че израелската страна „не за първи път сигнализира за готовността си да приеме такава среща. “ И вече много, много пъти сме обяснявали какво трябва да бъде предвестникът на подобна хипотетична среща“, отговори Песков на въпроса дали тази тема е обсъждана между Путин и израелския премиер Нафтали Бенет.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Нинова: Обсъждаме намаляване на ДДС на някои храни

„В коалицията имаме напредък относно мерките за инфлацията, имаме поне начало на съгласие да ги направим в няколко посоки.“ Това заяви вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия Нинова пред медии в кулоарите на Народното събрание. Тя обобщи следните данъчни мерки: „Намаляване на ДДС на някои […]