Русия приема ключов закон

NetNews

Министерството на икономиката на Русия представи проектозакон за въвеждане на „Златна виза“. Сами по себе си тези визи представляват процес, при който кандидатът инвестира в икономиката на страната, а в замяна получава руско гражданство. В случай, че проектът бъде приет, то на чуждестранните предприемачи ще им бъде предоставен по-лесен начин за получаване на гражданство. Това ще спомогне и за ръст на руската икономика създаването на нови работни места.

Чуждестранният инвеститор трябва да вложи минимум 10 млн. рубли, или 133 450 USD в бизнес или да купи недвижим имот на стойност не по-ниска от 30 млн. руски рубли, което прави 400 528 USD. Одобрените кандидати ще получат достъп до същите права, както и руските граждани като откриване на бизнес, достъп до социални услуги, медицинска застраховка, и безвизово влизане в 118 държави, с които Руската федерация има споразумение. В случай, че законопроектът бъде одобрен той ще влезе в сила в средата на 2022 г.

„Русия се присъедини към растящия списък с държави, предлагащи гражданство срещу инвестиция. Редица правителства се убеждават в жизнеспособността и печалбата на тези програми и стимулирането на националното развитие, особено след необходимостта от възстановяване в резултат на пандемията от коронавируса“, казва Майк Емет, генерален директор на CS Global Partners.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Николов, ГЕРБ: ИТН отне надеждата на хората

"Новите партии в парламента имат превес в председателския съвет, но това не им дава право и позволение да упражняват диктат върху работата на Народното събрание", заяви депутатът от "ГЕРБ-СДС" Димитър Николов в ефира на "Денят ON AIR". "И най-скромният провинциален общински съвет стои по-смислено и по-авторитетно от ръководството на това […]