Русия свали украински Су-24 в района на Змийския остров

NetNews

Руските системи за противовъздушна отбрана (ПВО) свалиха украински бомбардировач Су-24 близо до Змийския остров. Това съобщи пред журналисти официалният представител на Министерството на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

Според него през изминалото денонощие руските ракетни войски и артилерията са поразили 345 района на концентрация на жива сила и военна техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Също така са унищожени 14 командни пункта и 24 артилерийски батареи на огневи позиции, пише Лента.ру.

Освен това руските войски са унищожили десет украински дрона и два самолета Ту-143 „Рейс“, произведени някога в СССР.

Министерството на отбраната съобщи и за унищожаването на два щурмови самолета Су-25 на Въоръжените сили на Украйна със средства за противовъздушна отбрана – самолетите са свалени във въздуха над Николаевска и Харковска област.

Ден преди това Министерството на отбраната съобщи, че руската ПВО е прихванала „Точка-У“ и е унищожила 15 украински дрона.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Феновете на Аякс поставиха нов рекорд - изпиха 65 000 бири за 1 мач

Феновете на Аякс поставиха нов рекорд на шампионския мач срещу Хеерневеен (5:0). Победата осигури на отбора титлата на Нидерландия за 36-и път. Привържениците на Аякс изпиха 65 000 големи бири само по време на мача и така подобриха постижението си от миналата година, когато при победата с 4:0 над Борусия […]