Русия търси помощ от Латинска Америка

NetNews

Руският външен министър Сергей Лавров се срещна в четвъртък с посланиците на страните от Латинска Америка и Карибския басейн, акредитирани в Москва, за да обсъдят ситуацията около Украйна, съобщи Министерството на външните работи.

Дипломатите обсъдиха „развитието на глобалната ситуация и положението около Украйна, като акцентираха върху важността на формирането на справедлив многополюсен световен ред и укрепването на неговата международноправна рамка“, съобщиха от министерството. То подчерта, че дискусията е протекла в „неформален, приятелски дух, традиционно характерен за политическия диалог между Русия и Латинска Америка“.

В същото време в окупираните територии руските власти назначават верни на Кремъл администратори. В момента се провеждат преследвания и избивания на украинци, които протестират срещу руската окупация.

През цялата страстна седмица руската армия бомбардира с тежко оръжие църкви, болници, училища и жилищни сгради, цитира news.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Според български учени човек може да погълне около една чаена лъжица пластмаса седмично

С честото консумиране на морска храна, но и не само, за една седмица човек може да погълне около 5 грама микропластмаса или около една чаена лъжица. Това сочат данни от ново изследване на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, съвместно с учени от Института по невробиология към БАН, съобщи bTV. Тяхното […]