Руската армия обкръжи Северодонецк

NetNews

Руските сили почти са обкръжили украинския град Северодонецк в Луганска област и се опитват да го щурмуват. Това заяви пред местни медии ръководителят на местната военна администрация Олександър Стрюк.

По думите му опитите за щурм се правят през близките до града села и в момента се водят боеве в село, разположено северно от града.

„Опитват се да щурмуват града през близките села. Текат боеве в село Воеводовка. Нашата армия се опитва да отблъсне тези атаки, градът се държи, но се усеща, че руснаците пробват да проникнат“

Ръководителят на военната администрация в Харковска област Олег Синегубов от своя страна каза, че през последното денонощие руските войски в района са нанесли удари по няколко района на град Харков и други населени места в областта. По думите му ситуацията е сериозна по направлението към Изюм, като в околностите на близкия град Барвинково се водят боеве.

Обстрели е имало днес и в Запорожка област, където са нанесени удари по гражданската инфраструктура.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Хитър трик за скоростно белене на чесъна (ВИДЕО)

Всички много добре познаваме многобройните и важни ползи от чесъна, познати от десетилетия. И тук не говорим само за приложенията му в кулинарията. Нашите баби често са го ползвали да лекуват болести и настинки. Но случвало ли ви се е да изпитвате ужас при мисълта, че трябва да белите скилидките […]