Руската икономика е остаряла

NetNews

Русия действа по икономически модел, който е стар трябва да търси модерен вариант. Това обяви ръководителят на руската Сметна палата Алексей Курдин, цитиран от ТАСС.

Важно е Русия да спре да се фокусира върху вътрешното си потребление. Кудрин вярва, че трябва да се действа по модерен начин.

Идеята е за икономика, базирана на инвестиции, която увеличава своя износ. Това ще и донесе повече международно влияние.

Настоящият икономически модел в страната не дава резултати. Важно е да има преход между икономика на търсенето към икономика на инвестициите.

Руският представител смята, че настоящият модел не прави важни нови стоки. Важното е страната да стане конкурентна на външния пазар.

Русия има огромен потенциал, но трябва да намери нови приоритети.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бетина Жотева: Соня Момчилова е назначена от Радев за член на СЕМ в противоречие със закона

Председателят на Съвета за електронни медии Бетина Жотева заяви, че назначаването на Соня Момчилова за нов член на СЕМ от президентската квота противоречи на Закона за радиото и телевизията, предаде БНР. Според Жотева Соня Момчилова все още не е прекратила участието си във фирма, както изисква въпросният закон: „Преди два […]