Руската Православна Църква не одобрява поставянето на буквата Z върху великденските козунаците

AdminNetNews

Руската православна църква не одобрява поставянето на буквата Z върху козунаците, написа представителят на Руската Православна Църква Кипшидзе.

„Разбира се, ние от своя страна подкрепяме народните инициативи, насочени към подкрепа на руската армия“, каза той, цитиран от Интерфакс. „В същото време смятам, че християнската символика е самодостатъчна, а козунаците и яйцата носят точно християнска символика, която е непроменена от векове. Не смятам, че прилагането на тази или онази символика върху козунаците е уместно и вероятно не може да се подкрепи освещаването им в църквите, заяви духовникът .

По-рано бяха разпространени снимки на такива козунаци, за които се твърди, че са направени в един от магазините в района на Курган.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Омбудсманът сигнализира за изтекъл срок на ТЕЛК решения

„Хората, чиито ТЕЛК решения изтекоха в срока на епидемичната обстановка до 31 март 2022 г., техните решения са удължени с три месеца. Онези обаче, на които срокът изтече на 1 април, т.е. веднага след прекратяването на епидемичната обстановка, са прекратени веднага и тези хора остават без права“. Този казус от […]