Руският безпилотен летателен апарат Орион в реални бойни действия (ВИДЕО)

NetNews

Руският отбранителен департамент представи видеозапис на реалното бойно използване на ударния безпилотен самолет с голям обхват Орион. Видеото е заснето по време на различни мисии в Сирия.

Видеото показва безпилотното летателно средство, което вече е извършило 38 полета за изпълнение на различни задачи. Общо са нанесени 17 удара по места с концентрация на бойци, 20 разузнавателни полета и един за решаване на „други задачи“.

Видовете задачи, решавани от апарата Орион, могат да бъдат идентифицирани по звездите с буквено обозначение, отпечатани върху корпуса на превозното средство. Звезда с буквата "B" е за бойна употреба, с буквата "R" – разузнавателна мисия, "P" – търсене и осветяване с помощта на лазерен обозначител.

Руският безпилотен летателен апарат лети на средна надморска височина и е разработен от компанията Kronshtadt (AFK Sistema). Работата по създаването на дрона датира от 2011 година. През август 2020-а руското министерство на отбраната подписа договор за серийно снабдяване с такива устройства за войските. Още през април обаче първите три апарата бяха предадени за тестови полети, които бяха извършени, включително в реални бойни условия на Сирия.

Орион е проектиран за 24-часов полет с полезен товар до 60 кг. Излетното тегло на устройството е 1000 кг, а радиусът на полета е до 250 км. Максималният таван на полета е 7.5 км. Мощността на двигателя Rotax 914 е 86 kW (115 к.с.), а крейсерската скорост – 120 км/ч. Орион е способен да носи до четири ракети въздух-земя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Златка заведе Благо на ски (СНИМКИ)

Русата Златка заведе първородния си син Благой-джуниър на планина. Вижте тази публикация в Instagram. Публикация, споделена от zlatkaraykova (@zlatka_raykova) Експлеймейтката и любимият ѝ Благой Георгиев се отправиха към Боровец, за да прекарат зимната си почивка заедно с другите две деца на футболиста. Златка не пропусна да си направи гореща фотосесия […]