Руски лекар посочи билките, които пазят от COVID-19

NetNews

Руски лекар назова билките, които ще помогнат за повишаване на имунитета. Става въпрос за водещия изследовател в Института по токсикология, FMBA , председател на секцията по билкова медицина на Петербургското общество на терапевтите. С. П. Боткин, Елена Лесиовская.

Експертът отбеляза, че все още няма доказани специфични билки за превенция от коронавирус, но тъй като това е вирус, съдържащ РНК, за него са подходящи онези народни средства, които лекуват други вируси. Тя обаче отбеляза една особеност на лечебните билки.

"Трябва да помним, че всички те са ефективни в самото начало на лечението, защото блокират ензимите, които пречат на вируса да навлезе в клетките. Тоест, ако започнете да ги приемате по-рано, или още по-добре – превантивно, вирусът много по-трудно ще преодолее защитните сили на организма.", предупреждава Лесиовская.

Тя отбеляза няколко билки, които могат да помогнат в борбата с вируса и да помогнат за повишаване на имунитета:

астрагал, градински чай, маточина, листа от тамян, листа от обикновена червена боровинка, цветя от черен бъз, кора от нар, исландски мъх, черниче, невен под формата на тинктури, обикновена кора на калина, семена от лоза на китайска магнолия, а също и корени от репей.

Лекарят говори и за това как да приемате лечебни билки. Според експерта е необходимо да ги пиете под формата на инфузия.

Добавете чаена лъжичка от билката в чаша вряла вода и след това варете в продължение на един час, след което пийте като обикновен чай. Билки могат да се добавят и към чаени напитки. Експертът обаче отбеляза, че няма да има толкова мощен ефект от подобно лечение, пише zdrave.to.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Настъпи дълго чаканият миг: Започва Евро 2020

Настъпи дълго чаканият миг и ни делят само няколко часа от старта на UEFA EURO 2020. Юбилейната надпревара на Стария континент не се състоя през миналата година заради пандемията от коронавирус, която обхвана света, но ето че настъпи часът. Стадиони из целия континент ще приемат двубоите, в които 24 тима […]