Руснак зарази 1500 души с COVID-19

NetNews

Руснак е заразил с COVID-19 близо 1500 души. Това е максималният регистриран в страната случай на суперразпространение, заяви руският вирусолог Александър Семьонов, цитиран от ТАСС.

Според статистиката, ако един пациент е инфектиран със стандартния вариант на вируса, заразява от двама до трима души, при варианта Делта – от 5 до 6 души. Един суперразпространител обаче може да зарази много повече хора, посочи експертът от Екатеринбург – шеф на местния филиал на Държавния научен център по вирусология и биотехнология "Вектор".

"Всички разбираме, че коронавирусната инфекция се разпространява по въздушно-капков път, тоест най-вече при социални контакти. Ако човек не спазва социалната дистанция, не слага маска, особено ако не се чувства много добре, влиза в препълнен вагон на метрото, идва на работа и започва да се прегръща и целува с всички, има шанс той да стане суперразпространител и да зарази огромен брой хора", отбеляза специалистът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сара Джесика Паркър и Крис Нот се събраха

Актьорите Сара Джесика Паркър и Крис Нот споделиха романтична снимка в инстаграм. В хитовия сериал „Сексът и градът“ тя е Кари, той е Тузара – най-голямата ѝ любов. След няколко раздели и събирания двамата се ожениха в края на сериала. „Тези двамата – написа Сара Джесика Паркър. – Обзалагам се, […]