Руснаците бързо откриват и ликвидират американски и турски дронове

NetNews

Украинската армия се опитва да не използва американски и турски дронове поради тяхната неефективност срещу руската противовъздушна отбрана, пише Business Insider, позовавайки се на украински военнослужещи и експерти.

Според експертите, използването на скъпи западни дронове в зоната на бойните действия няма смисъл, тъй като руските системи ПВО бързо ги откриват и ликвидират.

Както се отбелязва в статията, САЩ планират да изпратят на украинските въоръжени сили разузнавателно-ударните дронове MQ-1C Gray Eagle, които далеч превъзхождат по характеристики турските Bayraktar TB2. Неназовани източници от украинските въоръжени сили обаче казаха, че Киев не се нуждае от такова оборудване. Устройство на стойност 10 млн. USD ще бъде свалено по време на първия полет, уточняват военни.

Украинското ръководство, осъзнавайки, че безпилотните самолети няма да помогнат, започна да изисква от САЩ и други западни съюзници съвременни изтребители от последно поколение.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кишишев посочи основната причина за слабите резултати на националния отбор

Бившият футболен национал на България Радостин Кишишев предпочита следващият треньор на футболните национали да бъде българин. Той посочи причината за слабите резултати на националния отбор по футбол. „Основната причина е липса на качество. Не успяхме да създадем поколение, което да поеме щафетата от предходното поколение. Това, което се случва е […]