Руснаците разполагат системи за противовъздушна отбрана в Херсонска област

NetNews

В окупираната част на Херсонска област (Южна Украйна) руските нашественици изграждат системи за противовъздушна отбрана. Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, предаде агенция УНИАН.

На 24 февруари руската армия, по заповед на Владимир Путин, започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна, която продължава и до днес. След като руската армия беше разгромена в Киевска област, сега е съсредоточила усилията си за превземане на Донбас. Продължават ожесточените боеве в източната и южната част на Украйна.

„Ню Йорк Таймс“ съобщи, че руските окупатори използват 210 вида оръжия във войната срещу Украйна, които са забранени по международните договори. Това са главно касетъчни боеприпаси, включително техните суббоеприпаси, които биха могли да представляват сериозна заплаха за цивилните в продължение на десетилетия след края на войната.

Заради използването на забранени оръжия бяха убити и ранени украински цивилни, включително стотици деца (близо 300). Руската федерация продължава да нарушава всички международни договори. Близо 120 000 жилищни сгради бяха унищожени от руските окупатори, които продължават безразборно да атакуват предимно цивилни цели, а не военни съоръжения от стратегическо значение за украинските въоръжени сили.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Парламентът обсъжда във вторник вота на недоверие срещу правителството

Народното събрание ще обсъди на извънредно заседание утре поискания от ГЕРБ-СДС вот на недоверие към правителството на Кирил Петков с мотив – провал във финансово икономическата политика, съобщават от БНР. Подкрепа за вота изразиха и опозиционните партии: „Има такъв народ“, ДПС и „Възраждане“. Гласуването трябва да се проведе не по-рано […]