Сакалиев: Изненадан съм от бързата смяна в ЦСКА, дано оставят Любо Пенев да работи

NetNews

Бившият играч на ЦСКА и настоящ треньор Стойко Сакалиев беше гост в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT. Той коментира треньорската смяна при "червените" където на поста застана Любо Пенев.

"Изненадан съм от тази бърза смяна на Акрапович, доста изненадваща новина, той работи в отбора 3 месеца, няма как да дадем оценка на работата му, тъй като той не я свършил докрай. Намери мястото на Соу в атаката, започна той да реализира голове. Антов и Соу напуснаха клуба, започнаха трансфери на футболисти, които трудно се адаптираха в клуба. В началото и в Локомотив Пловдив Акрапович не тръгна много добре, но спечели две купи, доколкото до ЦСКА първо е несериозно, неговата смяна, несериозно е да се сменят треньорите така", коментира Сакалиев.

"Може би е имал проблеми с играчите, при него има желязна дисциплина. Като фен на отбора не ми хареса схемата на игра, ЦСКА трябва да играе атакуващ футбол, поне с двама нападатели, футболът не е толкова атрактивен, трудно се бележат голове", добави той.

"Любо Пенев е един добър треньор, разви се, надявам се да го оставят да работи, да покаже потенциала си като треньор", каза Сакалиев по повод назначението на Любо Пенев на поста старши треньор на ЦСКА.

"Тази година ще е много трудно ЦСКА да спечели титлата, но за купата отборът има реални шансове. На ЦСКА щеше да бъде лесно ако беше само един мач, но Пенев със сигурност ще направи така, че да класира отбора напред. Чисто психологически е важно как ще въздейства на футболистите, как ще ги мотивира. Мисля си, че ще успее да класира отбора на финал".

"Когато има два мача винаги е интересно, Лудогорец са много добър отбор в последните 9 години, дори ЦСКА да спечели 2:0 или 3:0 на "Българска армия" нищо няма да е ясно. Постоянството е най-отличителната черта на Лудогорец, при ЦСКА това го няма. Старши треньорът на Лудогорец накара отборът да играе атакуващ футбол, надгражда, добави нещо ново. Много ми се иска Левски да влезе в шестицата, този отбор заслужава да бъде там, проблемите са доста там, очаквах да направят добра селекция, но явно толкова си могат в този момент", коментира още Сакалиев.

"Един голям батак, в който този период от време ще може да се оправи, искам Левски да е в шестицата. Въпрос на време е, ще направят всичко възможно да влязат в първата шестица, ще им е много трудно без Найджъл Робърта", коментира той ситуацията в Левски.

"Винаги съм бил за, когато в отбора има проблеми, хубаво е да залагаме на българските футболисти, виждаме на какво положение е националният отбор, единственият отбор, който добре се справя с школата е Славия"

"България няма в момента необходимата класа, в тези квалификации нищо не може да направим, първият мач беше много слаб, вторият беше идея по-добре. Спас Делев заслужава поздравления за представянето си срещу Италия, не спря цял мач", коментира Сакалиев темата национален отбор.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Издирването на сноубордиста в Рила приключи безуспешно

Без успех приключи днешната акция по издирване на изчезналия сноубордист в местността "Картала" в Рила планина над Благоевград, предаде БНТ. Спасители с кучета и апаратура са претърсили още един участък в близост до мястото, където е локализиран мобилният телефон на 34-годишния мъж. Следи от него не са открити. Началникът на […]