Само във ФАКТИ: Петко от Лясковец проговори за стрелбата в дома му преди 7 години

NetNews

Нямам никаква вина за стрелбата в Лясковец, аз и майка ми бяхме нападнати в собствения ни дом през нощта, напълно незаконно и ненужно. От 12 години съм ловец и имам четири законни пушки и карабини. През 2009-а си бях удължил разрешителните за оръжията до 2012-а. През 2010-а трябваше да си сменя личната карта. Само седмица след това полицаи и прокурори започнаха да ни проверяват по четири пъти на ден.

Това сподели пред ФАКТИ Петко Петков, прострелял смъртоносно баретата Емил Шарков и ранил трима други командоси при специализирана полицейска акция в нощта на 13-и срещу 14-и март 2014 година в град Лясковец. Петков беше осъден на доживотен затвор.

"Изпращаха патрулни коли да карат мен и майка ми в психиатрия, въпреки че имахме документи от психиатрията и съда в Ловеч, че сме абсолютно нормални. До незаконната стрелба срещу нас получавах ежедневни призовки и така не можех да си получа личната карта. Този безпричинен тормоз от страна на полицията и прокуратурата продължи цели четири години. Без документ за самоличност бях като заложник в собствения си дом, не можех да правя нищо, да ходя никъде да си подновя разрешителното за ловните ми пушки", обясни още Петков.

"Написал съм над 100 жалби до всички институции, но без резултат. След това дойде атаката на баретите в дома ми, които дойдоха с ясната цел да убият мен и възрастната ми майка. Още първите минути на акцията бях ранен със седем куршума, оцелях като по чудо. Сега съм инвалид и все още чакам справедливост, осъден на най-тежкото наказание въпреки моята невиност", сподели Петков.

"Става дума за пълен полицейски и прокурорски произвол", смята Петко и все още не може да си обясни защо срещу него и майка му са изпратени спецчасти.

"Искам да бъде направен детектор на лъжата на всички държавни служители, замесени в операцията тогава, въпреки изминалото време", казва Петко.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Брутална гавра в Бургас! Тийнейджъри изнасилват с предмети ученик и снимат видео

За поредно брутално престъпление, извращение, насилие между деца алармира очевидец. Грозната гавра е извършена в гората на бургаския кв. Банево от стари познайници на полицията и прокуратурата, пише "Флагман". В началото на март те притиснали момче до оградата на бургаска детска градина, млатили го и снимали видео, с което да […]