„Сатирата“ със спектакъл за 100-годишнината от рождението на Радой Ралин

NetNews

Отбелязваме 100 години от рождението на Радой Ралин. По този повод Сатиричният театър подготвя спектакъла „Една красива грешка“.

Изразните средства на сатирата, с които така умело си служи неповторимият Радой Ралин, са актуални и днес, казва синът му Кин Стоянов.

„Човечеството ще се пресити от този първосигнален език, където няма подтекст, че малко по малко ще започне да се връща към езоповия език. Сатирикът е човекът, който е най-сериозно полезен за всеки един управник, за всяка власт“, добави Кин Стоянов.

А самият Радой Ралин прогнозира: „Светът ще става още по-коварен и няма вече никаква врата, която да затваряш благодарен.“

„Хората винаги са виждали истинския Радой Ралин и това се познава. Затова той е това, което е и хората толкова го обичат. Никога не е имало грам фалш в това, което показва пред света“, каза внукът на Радой Ралин – Димитър Стоянов.

Впечатлена от стиховете на Радой Ралин е и неговата правнучка Капка, която е едва на 10 години, но вече познава творчество му.

100-годишнината от рождението на знаменития писател, поет и сатирик ще бъде отбелязана на 27 април със спектакъла „Една красива грешка“ в Сатиричния театър. Участие в него ще вземе и композиторът Хайгашод Агасян, който е бил сред близките приятели на Радой Ралин.

„Това беше преди 30 години – направихме една касета – Радой пее, докато не стане ясно“.

На спектакъла по повод годишнината Хайгашод Агасян ще изпее две песни: „Примирение“ и „Ода за доносниците“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Директорът на „Булгартрансгаз“: Доставките на руски газ за България засега продължават

Доставките на руски газ за България засега продължават, заяви пред „Ройтерс“ изпълнителният директор на българския оператор на газопреносната мрежа „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов. Снощи Министерството на енергетиката съобщи, че руската компания „Газпром“ е информирала българската държавна газова компания „Булгаргаз“, че ще спре доставките на газ от сряда. От енергийното министерство допълниха, […]