Сачева актуализира заповедта за затворените бизнеси

NetNews

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева актуализира заповедта за временно ограничените икономическите дейности, чиито работници могат да получат компенсация от държавата по проект „Запази ме“ заради това, че е трябвало да излязат принудително в неплатен отпуск.

Документът е обновен съобразно затягането на противоепидемичните мерки, което влезе в сила от днес, 22 март. Съгласно заповедта в периода от 22 до 31 март за компенсации в размер 75% от осигурителния доход за месец октомври поради временното затваряне на бизнесите, в които са наети, могат да кандидатстват заетите в търговски центрове тип МОЛ, магазини на едро и дребно с нетна търговска площ над 300 кв. метра. Изключение се прави за работещите в супермаркетите, открити щандове и пазари, аптеки, оптики, парфюмерии и магазини за козметика и тоалетни принадлежности, зоомагазини, тъй като тяхната дейност не е преустановена.

Право на финансова подкрепа в периода 22-31 март ще имат и работещите във фитнеси, ресторанти, обучителни центрове, туристически фирми, компании за организиране на конгреси и публични мероприятия, казина, игрални зали, кина, театри, музеи, библиотеки и други.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дуел до НДК между рапъри?

Акция на полицията около Националния дворец на културата. По информация на бТВ е осуетена публична боксова среща между двама рап изпълнители. Малко след 14 часа полицейски патрули гонят бягаща група младежи през паркинга на НДК. Настига част от тях на булевард „Витоша“. „Имало е някакъв бой между двама души и […]