САЩ вече са ваксинирали половината от пълнолетното си население

NetNews

Половината от пълнолетните граждани в САЩ са получили поне една доза ваксина срещу COVID-19, предаде AP, като се позова на правителството, съобщи БТА.

Почти 130 милиона души – или 50,4 процента от пълнолетното население на страната, са получили поне една ваксинна доза, заяви Центърът за контрол и превенция на болестите. Близо 84 милиона души – или 32,5 процента от пълнолетното население, са ваксинирани с пълните две дози.

Главният правителствен експерт по заразните болести д-р Антъни Фаучи каза, че американските здравни власти вероятно ще вземат решение тази седмица за възобновяване на употребата на ваксината срещу COVID-19 на компанията "Джонсън и Джонсън", може би с някои ограничения или предупреждения, след като тя беше временно спряна заради съобщени случаи на редки кръвни съсиреци.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Андрей Ковачев от ГЕРБ зове: Да премахнем всички комунистически символи в страната!

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев призова общинските съветници в София и депутатите на ГЕРБ-СДС да подготвят програма за премахване на всички комунистически символи в страната. По негови думи – за да се сложи край на Прехода. Ето какво призова Ковачев във Facebook: През месец февруари, общинските съветници от Демократична България […]