САЩ задълбочава връзките с Тайван в областта на отбраната

NetNews

По-рано миналата седмица Сенатската комисия по въоръжените сили на САЩ прие законопроект за военния бюджет на САЩ (NDAA) за фискалната 2022 година в размер на почти 778 милиарда долара, а самият законов акт включва няколко важни разпоредби относно Тайван.

Законопроектът, който предвижда огромната сума за финансиране на американската армия, беше приет в Сената с 23 на 3 гласа и съдържа някои важни разпоредби, засягащи американско-тайванското сътрудничество в сферата на отбраната.

Той разглежда „целесъобразността и възможността за увеличаване на сътрудничеството на САЩ с Република Китай в областта на отбраната“. Призовава се министърът на отбраната на САЩ да направи оценка на „отбранителните асиметрични способности на Тайван“, като изготви план за това как да помогне за подобряването им.

Правният акт принуждава министърът на отбраната да предостави на Сенатската комисия и на Комисията на Камарата на представителите годишен доклад за „осъществимостта и целесъобразността на подобреното сътрудничество между Националната гвардия на САЩ и Тайван“. Също така законопроектът призовава да бъдат давани регулярни брифинги за усилията на Вашингтон в борбата с китайската агресия и териториални претенции в Индо-тихоокеанския регион.

Очаква се Комисията на Камарата на представителите да разгледа законопроекта за военния бюджета на САЩ за 2022 г. в периода 28-29 юли и да го приеме на 01.08.2021 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прочистете токсините с тези храни

Токсините са вредни вещества, които се натрупват в човешкото тяло. Пренебрегването на редовното “почистване” на организма от тях може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Затова специалистите съветват да добавите ябълки към диетата си. Богати на пектин, те се справят успешно с тежките метали. Увеличете и количеството на консумираното цвекло. […]