САЩ: Китай застрашава световния ред

NetNews

Действията на Китай заплашват основаващия се на правила ред, който гарантира световната стабилност. Това заяви американският държавен секретар Антъни Блинкън в началото на среща с водещи китайски дипломати, която ще продължи два дни и която се провежда в Анкъридж в Аляска, предаде БТА, цитирайки AFP.

"Ще дискутираме въпроса за нашите най-дълбоки безпокойства относно действията на Китай в Синцзян, Хонконг, Тайван, за кибератаките срещу САЩ и за икономическата принуда срещу нашите съюзници", заяви Блинкън пред китайския външен министър Ван И и пред висшия отговарящ за въпросите на външна политика в Китайската комунистическа партия Ян Цзечъ.

"Всяко едно от тези действия застрашава основаващия се на правила ред, който гарантира световната стабилност. Ето защо не става дума само за вътрешни въпроси и ние чувстваме, че сме длъжни да говорим за всичко това", допълни Блинкън. В разговорите участва и съветникът по националната сигурност на президента Джо Байдън – Джейк Съливан, който каза, че САЩ не искат конфликт с Китай, но добави, че страната му ще се бори винаги заради "нашите принципи, нашия народ и за нашите приятели".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Илиан Илиев определи групата на Черно море за мача с Монтана

Треньорът на Черно море Илиан Илиев определи групата за гостуването на Монтана от 21-вия кръг на efbet Лига. От нея заради контузии отпаднаха Файсел Касми и Леандро Андраде. Срещата между "моряците" и монтанци е в събота от 12,30 часа. Групата: Иван Дюлгеров, Георги Георгиев, Цецо Панов, Стефан Станчев, Виктор Попов, […]