САЩ наложиха санкции срещу руските телевизионни канали

NetNews

Съединените щати решиха да наложат санкции срещу редица руски телевизионни канали – Първи канал, Россия-1 и НТВ. Това съобщи високопоставен представител на администрацията на страната, предаде ТАСС.

Отбелязва се, че забраната ще засегне и предоставянето на оборудване на организациите – видеокамери, микрофони, озвучителна техника, осветление и сървърен софтуер, както и възможността на американските компании да рекламират там.

„Те (телевизионните канали – тълкуване на Лента.ру) също са сред най-популярните и в Русия, именно чрез тях повечето хора в Русия научават новините по телевизията“, каза представителят на изпълнителната власт на САЩ и добави, че идеята от ограничителните мерки е да направят работата на каналите трудна и нерентабилна.

На 4 май беше съобщено, че властите на Обединеното кралство наложиха санкции срещу държавната медийна компания ВГТРК и отделни журналисти от Русия за отразяване на събития в Украйна. Ограничителни мерки, които предполагат забрана за влизане в страната и замразяване на банкови сметки, ако бъдат открити, са взети срещу военните кореспонденти Евгений Поддубни, Александър Коц, Дмитрий Стешин, телевизионният водещ Михаил Леонтиев, както и председателят на борда на директорите на Първи канал Максим Орешкин, припомня Лент.ру.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Румен Радев: Аз и моите служебни правителства удържахме на натиска

Аз и моите служебни правителства удържахме на натиска, Имам последователна политика към Северна Македония. Това заяви президентът на България Румен Радев. Той и вицепрезидентът Илияна Йотова поднесоха цветя пред Паметника на незнайния воин „В момента най-малко имаме нужда от нови избори. В крайна сметка работим за българския интерес“, каза пред […]