САЩ ще дадат отговори на ЕС

NetNews

САЩ ще работят с ЕС, за да отговорят на въпросите за подслушването на европейски представители. Това обяви говорителят на Белия дом Карин Жан Пиер, съобщи ТАСС.

Коментарът идва след твърденията на германски медии. Твърди се, че САЩ са подслушвали европейски представители чрез Дания.

Висши европейски фигури вече поискаха обяснения на действията. Това беше потвърдено от френския държавен глава Еманюел Макрон.

Припомня се, че преди седем години американската администрация пусна пълен преглед на своя подход на наблюдение в региона. След това бяха въведени и големи промени.

Предстои работа с европейските партньори, за да бъде отговорено на всички техни въпроси. Очакват се контакти с европейските правителства.

Германия и Франция настояват за разкриването на всички подробности по твърденията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Закопчаха висш полицай, приближен до Божков

Ангел Папалезов е висшият полицай, който по-рано днес е обискиран от полицията. Това научи БЛИЦ от два независими източници. По оперативни данни той е близък до Васил Божков. Има данни, че Папалезов и Божков на няколко пъти са се виждали, категорични са нашите източници. Ангел Папалезов е шеф на отдела […]