САЩ ще помагат за предоставяне на танкове съветско производство на Украйна

NetNews

САЩ ще помагат за предоставяне на танкове съветско производство на Украйна

Снимка: архив, БГНЕС

САЩ ще си сътрудничат със своите съюзници за доставяне на танкове съветско производство на Украйна с цел укрепване на нейната отбрана в Донбас, съобщава в. „Ню Йорк таймс“, като цитира американски служител.

Още по темата

2 апр 2022 08:11

63

Според източника, пожелал анонимност, решението на Вашингтон да действа като посредник, за да помогне за предаването на танковете, е взето в отговор на искане, отправено от украинския президент Володимир Зеленски.

Това е първият случай от началото на войната в Украйна, при който САЩ помагат за предоставяне на танкове, отбелязва американското издание.

Прехвърлянето на танковете, с които украинските военни знаят как да боравят, ще започне скоро, заяви служителят. Той обаче отказа да разкрие колко танка ще бъдат пратени или от кои държави ще дойдат те, посочва вестниктът.

По думите му танковете ще позволят на Украйна да нанася артилерийски удари с голям обсег срещу руски цели в Донбас, отбелязва „Ню Йорк таймс“.
/БТА/
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Министър Сербезова: Остава вероятността от нова вълна на COVID-19

Мерките в един момент трябваше да паднат, защото всяка пандемия има начало, пикове и край. В много държави започнаха постепенно и поетапно да отхлабват мерките, включително носенето на маски в обществен транспорт и заведения, препоръчително носене в здравни заведения. Това обясни пред БНТ здравният министър проф. Асена Сербезова в първия […]