САЩ ще разпределят 60 млн. дози „Астра Зенека“

NetNews

Съединените щати ще разрешат износа на до 60 милиона дози от ваксината АстраЗенека, заяви високопоставен служител в понеделник, след нарастваща критика, че администрацията на Байдън трупа ваксини, докато други страни страдат, предаде „Днес“. "САЩ ще пуснат 60 милиона дози „Астра Зенека“ за други страни, когато те станат достъпни", написа в туит Анди Славит, старши съветник в Белия дом по реагиране на COVID-19.

BREAKING: U.S. to release 60 million Astra Zeneca doses to other countries as they become available.

— Andy Slavitt (@aslavitt46) April 26, 2021

Съединените щати вече сключиха споразумения да доставят 2,5 милиона дози на Мексико и 1,5 милиона на Канада. В момента само три ваксини срещу КОВИД-19 са разрешени в САЩ – на “Пфайзер/Бионтех”, на “Модерна” и на “Джонсън и Джонсън”. В страната бяха произведени милиони дози от ваксината на “Астра Зенека”, които обаче засега не може да бъдат използвани, отбелязва АФП.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

COVID-19 се признава като професионална болест за работещите на първа линия

COVID-19 се признава като професионална болест за работещите на първа линия у нас. Това съобщиха от КНСБ, цитирани от БНР. Всеки медик с усложнения ще може да получи обезщетение и признание за професионално заболяване. При медиците и медицинските работници статистиката към ноември 2020 година показва над 2200 заразени от COVID, […]