Сблъсъци на Острова, има ранени полицаи и подпалени коли

NetNews

В английския град Бристол имаше тежки сблъсъци по време на протест срещу плановете на правителството за даване на по-големи правомощия на полицията са справяне с мирни демонстрации. Има ранени полицаи, подпалени бяха полицейски коли, предаде БНР.

Около хиляда протестиращи се събраха в центъра на Бристол – въпреки предупреждението на полицията за подобни прояви в условията на локдаун. Започналият сравнително мирно протест обаче прерасна в насилие с падането на здрача. Протестиращите обкръжиха полицейски участък, изписаха с графити сгради и полицейски автомобили, подпалиха два от тях, изпочупиха стъклата на участъка и хвърляха фойерверки и бомбички по кордона от тежковъоръжени полицаи, които избягваха намеса до последния момент. Има съобщения за служители на реда със счупени ръце и ребра. На помощ се притече конна полиция за разпръсване на демонстрантите.

Председателят на Федерацията на полицаите в Ейвън и Съмърсет Анди Родик нарече нападателите на полицаите “тълпа от животни“. Той допълни, че това е безпрецедентно насилие и информира, че повече от шест полицаи са ранени. Все още няма сведения дали са извършени арести. Министърът на вътрешните работи Прити Пател заяви, че случилото се е неприемливо. "Безредието и хулиганските прояви никога няма да бъдат толерирани", написа Пател в Туитър.

Полицията се закани, че подстрекателите ще бъдат идентифицирани и изправени пред закона. Много от протестиращите бяха с маски на лицата и носиха плакати с надписи като "Не на британската полицейска държава" и "Свободата на протест е в основата на демокрацията". Кметът на Бристол Марвин Рийс каза, че разбира недоволството към Законопроекта за полицията и престъпността, но разбиването на сгради в центъра, вандализирането на коли и нападането на полицаи няма да намали вероятността законодателството да бъде одобрено в парламента В момента събирането на повече хора на едно място е забранено заради локдауна за COVID-19.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Българин с положителен PCR тест пропътува Европа в пълен автобус

Българин се е качил на автобус от Франция до България и е пропътувал голяма част от Европа без никой да разбере, че представеният от него PCR тест е положителен, съобщи bTV. Заразеният с COVID-19 и пълният с пътници автобус преминали през Франция, Германия, Австрия, Унгария и Сърбия. Чак на ГКПП […]