Свалят цените в зимните курорти заради по-слабия сезон

NetNews

Зимните курортите отчитат значително по-слаб сезон от миналия. Заради по-малките приходи, хотели и концесионери намалиха цените за април в опит да привлекат българските туристи. Обилният снеговалеж от последните дни засега им помага, коментира "Нова телевизия".

През април почивката в Банско ще бъде значително по-евтина. „Цените падат от първи април с 20 процента. Правим го заради децата – да не стоят вкъщи в тази ситуация, в която се намираме, а да дойдат да спортуват в планината”, заяви Иван Обрейков, който е маркетинг директор на ски зона Банско.

През април в Банско ще работят съвсем малко хотели, но пък всички те са обявили промоции. „Вече има спад на цените, по-ниски са отколкото в пика на сезона. Като проценти може би е в порядъка на 20-30 процента. Единственото, което предлагаме в момента са ските и базата за настаняване, СПА-центровете са затворени, изхранването е по стаите, което не е много комфортно, но все пак е вариант”, каза Надежда Атанасова, която е мениджър в хотел.

Ресторантите и храната обаче не са най-важното за априлските туристи в Банско. „Останали са действително само хората, които идват да карат ски”, посочва Атанасова.

За туристи през пролетната ваканция са готови и в Спасителната служба. Оттам за пореден път призовават хората да се наслаждават на ските само в очертаните писти, защото извън тях в момента е изключително опасно.

„Почти всички улеи са пълни със сняг и през последните дни е все така мъгливо. Никога туристът или скиорът не може да разбере кога е в зоната на лавината, за да не я предизвика и да стане най-лошото”, заяви Петко Панамски от ПСС – Банско.

Сезонът в Банско ще бъде закрит в средата на април. Дотогава в курорта гарантират отлични условия за ски.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Застреляният наркодилър Стамбето имал законен пистолет

Застреляният наркодилър Стамбето в Стара Загора е носел пистолет. Той е имал законно издадено разрешение от местното полицейско управление. Това се разбра от брифинг на прокуратурата в Стара Загора. Припомняме, че криминално проявеният Станимир Иванов с прякор Стамбето беше застрелян в офис за бързи кредити в центъра на Стара Загора […]