Светът се промени завинаги преди 14 години с пускането на първия iPhone

NetNews

Изминалият месец юни и по-конкретно датата 29 юни е важна в историята на iPhone, защото именно на 29 юни 2007 г. продуктът, който промени света, се появи в продажба за първи път. На 9 януари 2007 г., тогавашният изпълнителен директор на Apple Стив Джобс вдигна iPhone в ръка, за да го видят всички, и каза „днес Apple ще преоткрие телефона“.

Но iPhone направи повече от това, тъй като промени начина, по който хората на планетата получиха достъп до новини, спорт, време, данни и комуникация помежду си. Термини като приложения станаха масови , а почти всеки човек вече използва сензорен смартфон. Разбира се, Apple сериозно надгради възможностите на iPhone. Някои скорошни тестове за скорост разкриват колко е бавен първия модел, в сравнение с текущите версии.

Първият iPhone беше оборудван с EDGE мрежа – твърде бавна за нуждите на потребителите. Единственият начин да получите прилично изображение от специалния YouTube плейър на OG iPhone беше да намерите Wi-Fi точка за достъп, за да се свържете. Това се промени през следващата година, когато Apple пусна iPhone 3G . На 29.06 преди 14 години iPhone се предлагаше като ексклузивен AT&T, с 3,5-инчов дисплей с 4GB и 8GB място за съхранение.

Главният изпълнителен директор на Microsoft Стив Болмър изкритикува това устройство, отбелязвайки, че има само виртуална клавиатура Qwerty, което го прави безполезен за бизнесмени, използващи смартфоните си за писане и изпращане на имейли. Според неговите прогнози, с този апарат Apple ще си подсигури пазарен дял, не по-голям от 2- 3%.

Съ-изпълнителните директори на BlackBerry Майк Лазаридис и Джим Балили трябваше да дадат мнения за iPhone. Първият похвали Apple: „Тези момчета са наистина добри“ , а втория заяви: „Всичко е наред, ще се оправим“. Но истината беше, че дните на BlackBerry като един от водещите играчи в индустрията на смартфони бяха преброени. Още през май 2008 г. Лазаридис признава "Най-вълнуващата мобилна тенденция са пълните клавиатури на Qwerty. Съжалявам, наистина е така."

Според статистика за периода след 29 юни 2007 г. до края на годината Apple е продала 1,9 милиона iPhone телефона. И според последния доклад за продажби, преди Apple да спре да ги публикува, през 2017 г. са продадени 216,76 милиона iPhone устройства. А през 2020 Apple зарадва потребителите си с първите си модели с 5G възможност – серията 12.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какви са щетите след бурята във Врачанско

Tрагично е състоянието на земеделските култури в половината община Криводол. Това твърдят пред "Нова телевизия" стопани от седемте населени места, където буря със силен вятър, пороен дъжд и градушка нанесоха сериозни поражения. Става дума за десетки хиляди обработваеми декари земя с насаждения, които са основно средство за препитание на хората […]