Свиленград се вдигна на протест – ремонт на АМ „Марица“ се е проточил с месеци

NetNews

Забавен с месеци ремонт на участък от автомагистрала "Марица" вдигна на протест жители на Свиленград. 8-километровият участък трябвало да е готов в края на януари, но работата спряла, а движението продължава да е двупосочно в едното платно.

Местен жител, собственик на бензиностанция, възмутен сподели, че обектът му е с откъснат достъп от пътната артерия вече няколко месеца. Въпреки че няма приходи, той чинно плаща заплати и осигуровки на служителите си.

Местните настояват час по-скоро да започне работа по довършването на отсечката, тъй като има и предпоставки за катастрофи заради увеличения трафик с гастербайтери, които се прибират от Западна Европа в Турция за лятото.

От АПИ на свой ред коментираха, че ремонтните дейности започват отново от днес, 2 юни, а новият краен срок за пускане на отсечката в експлоатация е 1 ноември тази година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Изхвърлят Мария Игнатова от "Папараци"

Мария Игнатова се сбогува с предаването "Папараци: Ново 20". В ефир тя обяви, че това е последният епизод на продукцията. Не стана ясно обаче дали водещата имаше предвид, че е финалният само на сезона или въобще. "Папарашкият сезон свършва, започва летният", отбеляза Игнатова. Вероятно 'Папараци" слиза от екран за лятна […]