Свиленски: БСП има една-единствена цел – да промени България

NetNews

''За нас няма проблем с датата на изборите. Всяка дата след 28 март е възможна и ние я приемаме. Хубавото на по-ранната дата е, че много по-рано България ще се освободи от това управление''. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски. Той бе гост в предаването "Панорама" по БНТ

''Президентът изпълнява своите конституционни задължения – насрочва изборите, а работа на изпълнителната власт е да организира изборите. Работа на политическите партии е да спечелят изборите и да заслужат народната любов. Мисля, че всички партии приемат датата. Трябва да видим обаче оттук нататък какво се случва. Трябва да дадем възможност на всички български граждани на 4 април свободно да отидат да гласуват, защото напоследък се насажда страх, че е опасно да се отиде да се гласува'', коментира народният представител от БСП.

По думите му преди да бъде въведено гласуване по пощата, трябва да се изчистят избирателните списъци, защото ние не знаем колко хора имат право да гласуват. ''Ние сме за активна регистрация. Подкрепяме въвеждането на видеонаблюдението, както и на всяка друга мярка, която ще помогне да се предотвратят манипулации на изборите. Българите разбраха, че изборите се фалшифицират с невалидните бюлетини, с носенето на чували с бюлетини. Това българите го виждат. Нашата работа е да върнем доверието на българите в изборния процес'', заяви още Георги Свиленски.

''Не можем да кажем преди изборите дали ще ги признаем или не. Нека видим как ще се случат изборите, какъв ще е процесът, участието, сгрешените протоколи, невалидните бюлетини. Затова искаме изчистване на избирателните списъци и видеонаблюдение'', добави той.

''БСП няма проблем с вътрешни проблеми, няма проблем със симпатизантите си. БСП има една-единствена цел – да промени България. Нова система на здравеопазване, нова система на образование, нова система на обществени поръчки, защото корупцията убива хората'', допълни социалистът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Полезен навик доказано удължава живота

Всекидневната медитация е способна да увеличи продължителността на живота. Това съобщава "Експрес" като се позовава на проучване на американски учени. В проучването са участвали 202 доброволци на възраст от 66 до 81 години. Половината от тях били инструктирани да седят в удобна поза всеки ден и да се концентрират върху […]