Свързани са частите от първото разклонение на „Северен поток 2“

NetNews

Изграждането на морския участък на първото разклонение на газопровода „Северен поток 2“ е технически завършено, съобщиха от пресслужбата на оператора на тръбопровода Nord Stream 2 AG, предава Интерфакс, съобщи агенция "Фокус".

„На 4 юни полагането на тръбите беше завършено, днес бе извършено припокриването – офшорните участъци на газопровода, положени от руската и германската страна, са взаимно свързани“, казаха от компанията, като допълниха, че процесът ще отнеме няколко месеца.

Работата по полагане на тръбите в морския участък на втория клон на газопровода продължава. Тя се извършва в съответствие с всички необходими разрешителни, подчертават строителите на газопровода. Президентът Владимир Путин обяви на ПМИФ миналия петък, че полагането на тръби по първия низ на газопровода е завършено.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Христо Иванов: Длъжностната характеристика на Гешев е да осъществява безнаказаност

Длъжностна характеристика за осъществяване на безнаказаност – така съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов определи работата на главния прокурор Иван Гешев в предаването “Алтернативата” по TV1. По думите му санкциите по закона “Магнитски” са огромен шамар както за България, така и за Европейския съюз, защото показват неспособност за решаването на […]