Свършиха ваксините в МБАЛ „Св. Иван Рилски“

NetNews

На третия ден след повторното отваряне на "зелените коридори" интересът към тях продължава да бъде огромен. В столицата отвориха два пункта – в Александровска болница и "Св. Иван Рилски", съобщи БНТ.

Ваксините в "Св. Иван Рилски" свършиха, още само 25 човека от опашката предстои да бъдат ваксинирани. Ново зареждане ще има, но то няма да е в рамките на днешния ден.

Именно заради опасения, че ваксините няма да стигнат, хората се бяха наредили рано сутринта, бяха се наредили и на другия работещ пункт в столицата – този в Александровска болница.

Вчера дозите също свършиха за часове, например в "Пирогов" и във ВМА отварянето на зелените коридора стана след доставка на ваксините на "Астра Зенека" – над 52 000 дози преди дни. Вчера дойдоха и над 21 000 дози от ваксината на "Пфайзер", които бяха разпределени в здравните инспекции в страната още вчера.

Приоритетно се ваксинират хората, които попадат в първите 4 групи на ваксинация, но и доста хора извън тях успяха да се ваксинират в "зелените коридори".

На този етап от Александровска болница заявяват, че ваксините им ще стигнат и за утрешния ден.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

100 кила стана уличен музикант (СНИМКА+ВИДЕО)

Рапърът 100 Кила изненада минувачите в центъра на морската ни столица с безплатно шоу. Въпреки статуса си на звезда и хилядите си фенове, той пя и свири на китара на улицата. Музикантът се вдъхнови да направи нещо различно, вдигащо адреналина, предизвикан от международната модна платформа. „Първият ми уличен концерт мина […]