Австрия ще посредничи между България и Северна Македония

NetNews

Австрия е готова да посредничи в решаването на спора между България и Северна Македония. Това обяви австрийският министър по европейските въпроси Каролине Етщалер, цитирана от Нова Македония.

Дипломатът е на посещение в Северна Македония. Австрия се обяви за партньор на европейско ниво на държавите от Западните Балкани.

Страната разбира, че има още работа, преди диалогът да продължи. Етщалер призова за ускоряване на европейската интеграция.

Австрийската страна вече призова за бързо решаване на двустранните въпроси. Страната подкрепя европейското присъединяване на балканските държави.

Северна Македония смята, че може да започне европейски преговори на следващата среща на върха на ЕС. От там посочват, че са готови да преговарят с българските представители.

Това ще стане, когато България формира правителство.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Левски започна добре плейофите

Левски победи Царско село с 2:0 в мач от първия кръг на плейофите за седмото място, даващо право на участие в баража за Лига Европа. Срещу тима на Антони Здравков Левски най-после успя да прекъсне головата си суша и четирите поредни срещи без победа. 17-годишният талант Марин Петков откри резултата […]