Байдън се обади по телефона на безработна, за да подкрепи обикновените хора

NetNews

Президентът на САЩ Джо Байдън започна поредица от разговори с обикновени американци, като се обади по телефона жена от Калифорния, останала без работа заради пандемията. Това бе опит да се ангажира по-последователно с проблемите на редовите хора, предаде Асошиейтед прес.

Белият дом разпространи 2,5-минутно видео на телефонния разговор на президента с жената на име Мишел.

Белият дом започва нова дейност, за да може президентът да общува пряко и редовно с американците, обяви президентската администрация.

След като през юли загубила работата си във фирма за облекло, Мишел писала на Байдън. Той прочел писмото и после и решил да ѝ се обади.

Американката от Роузвил каза на Байдън, че преживяла "труден период" в търсене на нова работа.

78-годишният Байдън, който разговаря с жената от бюрото си в Овалния кабинет, отговори, че неговият баща обичал да казва, че работата е преди всичко достойнство и уважение, а не само заплата.

Президентът разказа за лансирания от него възстановителен план на стойност 1,9 трилиона долара, в който е предвидено хора като Мишел да получат по 1400 долара, както и друга икономическа помощ за физически лица и малки бизнеси, съобщи БТА.

Байдън изтъкна още, че отдавна повтаря, че идеята, че бизнесът може да продължи да работи и да процъфтява, без да е овладяна пандемията, просто не е състоятелна.

Толкова се радваме, че се занимавате с това, отговори Мишел и допълни, че нейните родители ще се ваксинират срещу COVID-19.

Телефонният разговор с Мишел е опит на Байдън да общува пряко с американци, въпреки ограниченията на пътуванията заради пандемията, съобщиха от Белият дом.

Вчера Байдън се прибра в Уилмингтън, за да прекара почивните дни със семейството си.

Прессекретарят на Белия дом Джен Саки припомни, че има отдавнашна традиция президентът да се изказва по този начин. Тя спомена "разговорите край камината" на Франклин Рузвелт и седмичните радиообръщения на Роналд Рейгън.

Саки каза, че седмичните обръщения на президента Байдън ще се разпространяват по различни канали.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спортен директор е подложен на свирепи критики заради звезда на Левски

Спортният директор на Малмьо Даниел Андерсон е подложен на свирепи критики от страна на медиите в Швеция, пише "Мач Телеграф". Причината за това е нидерландският ас на Левски Найджъл Робърта, който е една от най-сериозните трансферни цели на клуба. Другата е Давид Брекало от Словения. На този етап обаче нито […]