Байдън с план: 1,9 трлн. долара за COVID мерки и 100 млн. ваксинации за 100 дни

NetNews

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън предлага пакет от мерки на стойност 1,9 трилиона долара за овладяване на пандемията от коронавирус и стабилизиране на икономиката.

Те включват ускоряване на кампанията по ваксиниране на населението и финансова помощ за граждани, щати, местни власти и бизнеси, пострадали в икономическите последици от здравната криза.

В речта, с която обяви спасителния план, Байдън заяви, че "трябва да се действа веднага":

„Ще посрещнем предизвикателството на пандемията и ще осигурим директна финансова помощ, за тези американци, които най-много се нуждаят от нея.

Трябва да помогнем на милиони , които не по своя вина са загубили достойнството и уважението, свързани с работното място и заплатата.

Приоритет е ефективната борба с двете кризи – едната, предизвикана от пандемията, а другата – от потъващата икономика“, заяви Джо Байдън.

Той констатира, че около 18 милиона американци сега се принудени да живеят с помощи за безработни, а към 400 000 предприятия от малкия бизнес са фалирали.

Цел на бъдещия президент е до стотния ден от встъпването му в длъжност да бъдат направени 100 милиона COVID ваксинации и да се работи и за отваряне на повечето училища до началото на пролетта.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цеца на Аркан върти любов с 9 години по-млад мъж

Хванати за ръце в ресторант, заедно на зимна почивка … Цеца Ражнатович разкри връзката си с 38-годишния Богдан, чиято бивша съпруга е половинката на певеца Саша Ковачевич. 47-годишната Светлана Цеца Ражнатович върти любов с 9 години по-младия от нея Богдан, който живее в Белград и идва от Крагуевац. Според сръбските […]