Белгия удължава мерките до 1 април

NetNews

Консултативният комитет на Белгия реши да удължи настоящите мерки заради коронавируса до 1 април, като здравните експерти изключват възможността за по-ранно отваряне на сектора на хотелиерството. Това обяви премиерът Александър Де Кроо, цитиран от Евроактив.

Следващото заседание на Консултативния комитет, което може да разгледа отпускане на мерките за хотелиерската индустрия, както и за сектора на културата и провеждане на събития, трябва да се проведе на 26 февруари, предаде БНТ.

Междувременно Европейската комисия съобщи, че проверява дали мерките, въведени от Белгия по границите заради пандемията, отговарят на европейското законодателство.

Ограниченията на свободата на движение заради общественото здраве трябва да бъдат съразмерни на заплахата, посочи говорител на комисията. Той добави, че еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс е разговарял с белгийския премиер Александер де Кро, цитира думите му БТА.

От белгийската страна са били поискани обяснения и предстои комисията да направи изводи, поясни говорителят.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Правителството с нов дълг от 300 млн. лв.

Нов дълг от 300 млн. лв. смята да поеме държавата идния понеделник. Това съобщи Българска народна банка, която на 15 февруари ще проведе аукцион за продажба на ДЦК на вътрешния пазар на стойност 300 млн. лв. и срочност 10 години и половина. В писмо от днес, 8 февруари, Министерството на […]