Бенямин Нетаняху на свръхсекретна мисия при врага

NetNews

Израелският премиер Бенямин Нетаняху тайно е пътувал до Саудитска Арабия вчера, за да се срещне с престолонаследника принц Мохамед бен Салман и американския държавен секретар Майк Помпео, съобщават израелски медии.

Публични данни показват, че бизнес самолет, използван преди от Нетаняху, е летял до град Неом, където принцът и Помпео са провели разговори. Засега няма официално потвърждение на информацията.

Това би било първата известна среща между лидери на Рияд и Тел Авив. Съединените щати, които са съюзник и на двете страни, искат да нормализират връзките помежду им.

Президентът Доналд Тръмп наскоро посредничи при сделки за установяване на дипломатически отношения между Израел и Обединените арабски емирства, Бахрейн и Судан.

Саудитска Арабия внимателно приветства тези ходове, но показа, че няма да последва примера, докато не бъде постигнато мирно споразумение между Израел и палестинците.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фирмите плащат авансовия корпоративен данък до 15 декември

До 15 декември фирмите плащат авансовия корпоративен данък за 2020 г. Това е и последният срок. Фирмите, чийто приходи от продажби за предходната година надвишават 300 000 лева, са длъжни да правят авансови вноски за корпоративен данък. Те са месечни и тримесечни и се определят на база на прогнозната данъчна […]